Élménygyűjtemény

A beérkezett pályázatokból szemezgetünk

fenykep.jpg

,,Élményeim a Gödöllői Kastéllyal kapcsolatosan

Tizenéves korom óta tart fogva Erzsébet királynénk érzett szeretet és tisztelet. Egy fórumot alapítottam az Index internetes felületen, ami a Facebook-on élt tovább. Számtalan alkalommal jöttem el a magam szervezett fórumtalálkozókra, előbb civilben, majd később korabeli ruhákba beöltözve. Mindig csodálatos perceket, órákat tölthettem el a Kastély mesés termeiben, az Erzsébet Verandán, a parkban.

Az újonnan nyitott időszaki kiállításokat is meglátogathattam, melyekkel mind gazdagodott Sisi iránti ismereteim köre, épített, mint a kor iránt elköltelezett embert.

Amikor 1997-ben újranyitott a Kastély még csak álmodoztam arról, hogy ott több találkozót is fogok szervezni, de megvalósult, amiért nagyon hálás vagyok.

Czédly Mónika által valóra váltak legszebb álmaim, több alkalommal a Kastélyban is viselhettem egy-egy mesés ruharekonstrukcióját Erzsébet királynénak. Csodálatos volt magamhoz közel érezni ezt a nemes lelket. (Mivel ismertem Sisi életét, ill, azt, hogy melyik életszakaszában viselte az adott ruhát, ez hozzáadott ahhoz, hogy tudtam „viselni” is azt. )

fenykep2.jpg

Közben édesanya lettem, és gyermekeimet is a történelem szeretetére, a kultúra megőrzésére tanítom, lévén pedagógus végzettségem is van. A találkozókra ők is jöttek velem, így cseperedtek.

Nagy öröm volt az alábbi történet: középső gyermekem a nagyszobában nézegette a gyűjteményemet, a Sisi szobraimat és tanulta, ismételgette őket. Van tehát reményem arra, hogy a gyűjtemény, a tudás átadása megtörténik majd, ha Melinda is belenő ebbe.

Addig is viszem tovább azt a szenvedélyt, mellyel a témához kapcsolódom, beszélek Erzsébetről és családjáról, ez a hobbi egész életem során elkísér majd. Sok helyzetben segített, kisegített, ebből táplálkozni nagyon jó. A hobbim által több igazi, mély barátságra is szert tehettem, ami igazi kincs az ember életében.

Minden évben legalább egyszer ellátogatunk családilag a Kastélyba, az ajándékbolt, a park, az ott dolgozó emberek, kedvessége, segítőkészsége országszerte ismert, és jólesik az embereknek.

Bízom benne, hogy a vírushelyzet elmúltával, nyáron, ismét ott ülhetek a Verendán, egy finom sütemény mellett. :) 

Üdvözlettel, Kordásné Szász Melinda"

fenykep3.jpg

A pályázatról bővebben itt olvashatnak: https://kastelymorzsak.blog.hu/2021/02/04/palyazat-elmenygyujtemeny
2021. április 30-ig várjuk a pályázatokat!