Bemutatkoznak a munkatársak XIV. rész

Sorozatunkban,  a kastély különböző területein dolgozó kollégáinkat bemutatjuk be. Ha Önt is érdekli, hogy mennyiféle munkacsoport működik a kastélyban, tartson velünk! A sorozat előző részei visszakereshetőek a blog felületén.

haz_j.JPG

 

Bemutatkozás
Mravik Judit, Információs irodai vezető
1. Mondj egy szót, vagy egy mondatot, ami elsőként a kastélyról eszedbe jut? 
A csodás korabeli ruhák és bútorok varázsa
2. Mesélj arról, hogyan kerültél a kastélyba, és mióta dolgozol itt? 
7 éve dolgozom a kastélyban, információs irodai munkatársként kezdtem, majd az évek alatt ezen iroda vezetője lettem. A kastéllyal a kapcsolatom azonban régebbről fakad, nagyjából 20 évvel ezelőtt gyakornoki időmet töltöttem a kastélyban, majd több éven keresztül a Barokk kastélynapok alkalmára visszatértem és Mária Teréziát személyesítettem meg, így több kollégát ismerek, akik azóta is a Kastély csapatát erősítik.
08_12_barokk_kastelynapok_2_2.jpg
3. Mivel foglalkozol a kastélyban? Milyen feladataid vannak? 
A csapatom egy része az információs irodai dolgozók, akik a múzeumi csoportos látogatásokat szervezik, jegyeladásokat, pénztárat és az ezzel kapcsolatos teendőket látják el. A tárlatvezetők a csoportokat kísérik a Kastély egész területén, ha kell a parkban, ha kell teszik ezt korabeli kosztümben, szívvel-lélekkel próbálnak maradandó élményt hagyni a vendégekben. A csapatot erősítik még a múzeumpedagógus kollégák, akik megannyi gyermekhez szóló tárlatvezetés megálmodói, gyermekprogram levezénylői. Csodálom minden beosztottam munkáját, együtt vagyunk egy csapat. Én a feladatok összekovácsolódásáért dolgozom és hogy gördülékenyen alkalmazkodjunk minden kedves látogató igényeihez, ezáltal a kastélyban eltöltött idő igazi élménnyé válhat.
4. Mi a legkedvesebb kastélyhoz kötődő élményed? 
A minap érkezett egy család egy két éves körüli,szőke, copfos kislánnyal. A kislány csengő, izgatott hangját hallottuk az aulából, mikor anyukáját faggatja mikor jön Sisi. Anyuka próbálta magyarázni, hogy aznap pont nincs a Kastélyban. Meghallottuk, és mit hozott a sors aznap kolléganőm, pont Erzsébet bőrébe bújva exkluzív vezetést tartott a múzeumban.Összenéztünk és szóltunk a "királynénak", hogy  a vezetés után mindenképp jöjjön le az aulába. A kislány amikor meglátta, óvatosan kezdett közelített felé, majd kitárta a két karját és megölelte Sisit. Ő pedig felvette és hosszú percekig a kislány szorította a nyakát és simogatta a haját a puha kis kezével. Mi pedig álltunk és meghatottan néztük. Tudtuk és éreztük, hogy egy életre szóló élménynek lettünk szemtanúi.
5. Ha létezne időutazás, a kastély mely korszakába utaznál szívesen vissza?
Természetesen a királyi időszakba tekintenék vissza, hiszen ki ne szeretne leülni a királyi párral  vacsorázni vagy sétálni Sisivel egyet a csodaszép kastély parkban?
+1 :) Egy személyesebb kérdés: Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Az elmúlt években szenvedélyem lett az újrahasznosítás, kidobásra ítélt bútorokat újítok fel, illetve konzerves dobozokból, befőttes és egyéb üveg tárgyakból készítek használati cikkeket a szabadidőmben.
collage.jpg
judo.JPG