Bemutatkoznak a munkatársak V. rész

Új sorozatunkban, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatához kapcsolódik a kastély különböző területein dolgozó kollégáinkat szeretnénk bemutatni. Ha Önt is érdekli, hogy mennyiféle munkacsoport működik a kastélyban, és egyes területeken mit dolgoznak a kollégák, akkor érdemes elolvasnia a frissülő rovatunkat.

lengyel_eniko.jpg

Bemutatkozás
Lengyel Enikő, igazgatóhelyettes
1. Mondj egy szót, vagy egy mondatot, ami elsőként a kastélyról eszedbe jut? 
Élmények otthona
2. Mesélj arról, hogyan kerültél a kastélyba, és mióta dolgozol itt? 
Két éve dolgozom a kastélyban. Ellőtte 20 évig Budapestre ingáztam, PR és marketing területen tevékenykedtem, ebből 10 évet vezetőként. Második gyermekem születése után, úgy gondoltam, itt az ideje, hogy helyben keressek munkalehetőséget. Így elküldtem az önéletrajzomat a kastélyba, és nagy örömömre Igazgató úr megkeresett.
3. Mivel foglalkozol a kastélyban? Milyen feladataid vannak? 
Igazgatóhelyettesként igen sokrétű a feladatköröm. A protokoll vendégek fogadásától, a beszámolók készítésén át, a fejlesztési tervek kidolgozásában való részvételig, az egyes szakmai csoportok közötti egyeztetések koordinálásáig. Fontos terület a kastély családbarát és a környezettudatos működésének fejlesztése, amely vonatkozásában az elmúlt két évben jelentős lépéseket tettünk előre.
4. Mi a legkedvesebb kastélyhoz kötődő élményed? 
Nagyon sok szép emlék fűz a kastélyhoz, magán és munkahelyi élmények egyaránt, ezért nehéz egyet kiválasztani. Mióta itt dolgozom a legkedvesebb talán az volt, amikor idén májusban gyermeknapra átadtuk a kastélyparkban a mezítlábas ösvényt. Nagyon jó volt látni a sok izgatott és vidám gyerek arcot, köztük a kislányomét.
img_0552.JPG
5. Ha létezne időutazás, a kastély mely korszakába utaznál szívesen vissza?
A 19. század elejére utaznék vissza, amikor Grassalkovich III. Antal és felesége átépíttette a franciakertet romantikus tájképi kertté, és az Alsóparkban a Rákos-patak felduzzasztásával két hattyús tavat létesítettek. A tavakról most is látható egy szép olajfestmény a múzeumban.
+1 Egy személyesebb kérdés: Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Szabadidőm jelentős részét családommal töltöm, szeretünk együtt kirándulni, utazni, gasztro élményeket gyűjteni. Kedvenc hazai régiónk a Balaton-felvidék.
251319096_425581085830569_1756238664758389024_n.jpg