Bemutatkoznak a munkatársak XIII. rész

Új sorozatunkban, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatához kapcsolódik a kastély különböző területein dolgozó kollégáinkat szeretnénk bemutatni. Ha Önt is érdekli, hogy mennyiféle munkacsoport működik a kastélyban, és egyes területeken mit dolgoznak a kollégák, akkor érdemes elolvasnia a frissülő rovatunkat!

92458158_10158057335027410_66140958760108032_n_erzsebet_guba.jpg

Bemutatkozás
Demeter-Guba Erzsébet, múzeumpedagógus
1. Mondj egy szót, vagy egy mondatot, ami elsőként a kastélyról eszedbe jut? 
történetek, sorsok
2. Mesélj arról, hogyan kerültél a kastélyba, és mióta dolgozol itt? 
2018 telén véletlen leltem a helyi újságban egy múzeumpedagógus álláshirdetésre, jelentkeztem és sikeresen megpályáztam az állást.
3. Mivel foglalkozol a kastélyban? Milyen feladataid vannak? 
Múzeumpedagógusként, két kolléganőmmel nagyon sokrétű feladatkört látunk el a kastélyban az Információs Irodán belül. Különböző csoportok számára dolgozunk ki tematikus foglalkozásokat, vezetéseket a kastély épületéhez, korszakaihoz és a kiállításaihoz, valamint parkjához kapcsolódóan. Nyári táborokat szervezünk és a családi napokon különböző tevékenységeket. Oktatási intézményekkel tartjuk a kapcsolatot, kreatív pályázatokat készítünk. A legkisebbektől, a középiskolásokon át, az idősebb korosztályig.
4. Mi a legkedvesebb kastélyhoz kötődő élményed? 
Rengeteg szép és emlékezetes élményen van az elmúlt 3 évből, nehéz egyet kiemelni. Ha mégis választanom kell, akkor a legnagyobb élmény számomra a Zárolva - Egy kastély titkos élete projekt volt, ahol az iskolai közösségi szolgálatos diákok koordinációjában, illetve a múzeumpedagógiai feladatokban vettem részt. A projekt során helyi és környékbeli fiatalokkal, valamint a muzeológusokkal és más kastélyos kollégákkal közösen készült el egy új időszaki kiállítás. Igazán sokat segített ez a projekt abban, hogy a kastélyt pincétől a padlásig megismerhessem, valamint a különböző területeken dolgozó kollégáimmal is kialakulhasson egy jó kapcsolat a csapatmunkán keresztül.
5. Ha létezne időutazás, a kastély mely korszakába utaznál szívesen vissza?
Izgalmas kérdés... Mária Valériával eltöltenék egy napot, vajon milyen lehetett a kastélyparkban korcsolyázni, itt tölteni a karácsonyt a kastélyban?
+1 :) Egy személyesebb kérdés: Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Nagyon szeretem a múzeumpedagógus munkakörömet, így sokszor kevés szabadidőd hagyok magamnak. Szívesen vagyok a családommal, a kirándulást nagyon kedveljük, színházba is szívesen járunk. Az önkéntesség is fontos része az életemnek, a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben szoktam ilyen tevékenységeket végezni (például sétavezetés, kertészkedés), emellett a kultúrAktív Egyesületben vagyok tag.
zsoka.jpg