Bemutatkoznak a munkatársak XII. rész

Új sorozatunkban, mely a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatához kapcsolódik a kastély különböző területein dolgozó kollégáinkat szeretnénk bemutatni. Ha Önt is érdekli, hogy mennyiféle munkacsoport működik a kastélyban, és egyes területeken mit dolgoznak a kollégák, akkor érdemes elolvasnia a frissülő rovatunkat!
2.jpg
Bemutatkozás
Fehér László Istvánné Czifra Éva, múzeumi munkatárs
1. Mondj egy szót, vagy egy mondatot, ami elsőként a kastélyról eszedbe jut? 
"Kastélyszerelem" - ami 21 éve szakadatlanul tart!
2. Mesélj arról, hogyan kerültél a kastélyba, és mióta dolgozol itt? 
Így hozta a sors. Szép Erdélyországból 2000. december 6-án hozott a Mikulás és azóta itt dolgozok rendületlenül a Kastélyban.
3. Mivel foglalkozol a kastélyban? Milyen feladataid vannak? 
Teremőrként dolgozok, óvom és vigyázom a felbecsülhetetlen kincseket. Feladataim sokrétűek itt mindenhez érteni kell kicsit vagy igen sokat! Többek között értek a műtárgyak ápolásához és védelméhez, de az emberekkel való helyes bánásmódot és toleranciát is igencsak gyakorolni tudom itt.
4. Mi a legkedvesebb kastélyhoz kötődő élményed? 
Egy karácsonyi céges vacsora, amit itt tartottunk a kastélyban. Kisestélyiben érkeztünk, úgy bántak velünk, mint az előkelő vendégekkel szokás. Kiszolgáltak minket, zongora koncertet kaptunk a Díszteremben - ami csak nekünk szólt! Sokat nevettünk kolléganőmmel és éreztük, hogy törődnek velünk.
5. Ha létezne időutazás, a kastély mely korszakába utaznál szívesen vissza?
A Grassalkovich és a királyi korszakba is. Láthatatlanul belesnék az életükbe, nagyon érdekes lenne!  Mert Erzsébet királynét védem és szeretem, halála utáni emlékét pedig őrzöm. Valamelyik életemben vele lehettem, ezt érzem.
+1 :) Egy személyesebb kérdés: Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Családanya, háziasszony vagyok. Ha ráérek olvasok, népzenét és operettet hallgatok vagy énekelek is hozzá, mert amatőr népdal énekes voltam szép Erdélyországban, Kézdivásárhelyen. Hobbim a történelem, de egyébként minden érdekel! Ha kell fúrok, faragok, javítok, fára mászok - ha a szükség úgy hozza!
1.jpg